Jan Koevoet, Roosendaal, artiest, Nederland, Website

Jan Koevoet
BIOGRAFIE

Jan Koevoet

HET BEGIN

Hi! Ik ben Jan Koevoet, geboren en getogen in Roosendaal. Na een fijne jeugd ben ik in Tilburg gaan studeren aan de Katholieke Hogeschool, thans de K.U.B. Buiten het hart voor (bedrijfs)economie heeft ook vanaf mijn jeugd muziek mijn leven verrijkt.
Het begon met de Beatles en Elvis, maar al snel veroverde het Nederlandstalige lied mijn hart. Heel wat zakgeld ging op aan het kopen van platen en cd’s. Op artiestengala’s en festiviteiten, waar Nederlandstalige artiesten optraden, was ik vaak present. Vooral naar optredens van Marianne Weber en Frans Bauer keek ik uit.

Het zingen op de bühne is in het jaar 2000 begonnen. Het was op een feestavond van het Zwanentranenkoor uit Etten-Leur. Als grap stapte ik het podium op en zong daar, met vier dames als achtergrondkoor, mijn eerste liedje: “Als sterren aan de hemel staan” van Frans Bauer. Al snel volgde kleine optredens bij verenigingen, verzorgingscentra en partijtjes.

Naarmate mijn zanglessen bij zangpedagoge Mieke Werger uit
Oud-Gastel (waar ook Frans Bauer zijn zanglessen kreeg) vorderden, ging ik me steeds meer thuis voelen op de bühne en werd ik steeds meer gevraagd voor een optreden tijdens openbare festiviteiten.

Wat als liefhebberij begon, werd een hobby en die groeide uit tot een ware passie. Het onschuldig opschrijven van gedachten en gevoelens uitte zich in het schrijven van eigen teksten en muziek. Daarbij gesteund en bekritiseerd door mijn dochter Silvana en behulpzaam bij het creëren van leuke aanpassingen en ideeën.

Foto: Eerste optreden tijdens feestavond Zwanentranenkoor 2000

EERSTE SUCCESSEN

Wat ik voor onmogelijk hield, is toch werkelijkheid geworden. In 2004, vlak na het verschijnen van mijn eerste single “Wat is geluk”, was er al een hoogtepunt, toen ik met mijn zoon Wesley te zien was in de Tros-talentenjacht ‘1000 sterren stralen’. Het leverde geen finaleplaats op, maar wel heel veel leuke reacties en herinneringen.

Op het Gertrudiscollege in Roosendaal, een middelbare school voor havo, vwo en vmbo, waar ik werkzaam was als docent economie / management en organisatie, werd ik vaak door leerlingen bij activiteiten gevraagd voor een optreden.

Ook kwamen al snel een aantal van mijn liedjes op verschillende dvd’s met een verzameling van Nederlandse liedjes.

ACTIE VILLA PARDOES  - CLINI CLOWNS  - DOE EEN WENS /SBS 6

In juni 2006 kwam mijn eerste album “Sterren Van De Hemel” uit en besloot ik om datzelfde jaar een groot concert te gaan geven in schouwburg de Kring in mijn woonplaats Roosendaal, samen met de showband That’s it uit Etten-Leur onder leiding van Manfred Jongenelis. De opbrengst (3.000 euro) ging naar Villa Pardoes in Kaatsheuvel, waar kinderen met een levensbedreigende ziekte met hun familie  op vakantie kunnen.

Een paar dagen na het concert stond SBS 6 voor mijn deur en maakte in mijn appartement opnamen voor het programma
“Thuis bij … Jan Koevoet”.

 Een jaar later, in december 2007, volgde een tweede concert: “De Circusshow in het Circustheater”, weer in schouwburg de Kring in Roosendaal.  Deze keer ging de donatie van € 3.135 euro naar de CliniClowns Nederland, een stichting, die afleiding en plezier biedt aan kinderen die het moeilijk hebben door hun ziekte of handicap, thuis of in het ziekenhuis. Van dit concert is ook een (dubbel) dvd uitgekomen.

In 2008 heb ik er voor gekozen om op verschillende locaties in Brabant een concerten tournee te doen, samen met MarieChristien, een zangeres uit Volkel, die net als ik een Nederlandstalig repertoire heeft en ook haar eigen liedjes schrijft. In die tijd had ik ook twee vaste danseressen, Saskia en Corina, tevens backing vocals.

In januari 2009 was de presentatie van mijn tweede album
“Met Een Lach In Het Leven” in een volle zaal van Party-centrum Erato in Roosendaal. Van verre waren fans toegestroomd en samen maakten we er een geweldig feest van.

Op zondagmiddag 8 november 2009 gaf ik mijn derde concert, weer in schouwburg de Kring in Roosendaal. Het thema van het concert was ‘Winterwonderland’. De opbrengst van het concert,
te weten €3.800 werd geschonken aan ‘Doe Een Wens Stichting Nederland’, een stichting die de liefste wens van kinderen tussen de drie en achttien jaar met een levensbedreigende ziekte vervult.  

MEER GOEDE DOELEN

In oktober 2011 verscheen mijn derde album “Stapelgek”, met de succesnummers “Stapelgek op jou”, “En ineens dan heb je ’tweer” en “Nee, ik kan niet leven zonder jou”.

In 2013 bracht ik mijn single “Jij hebt ’n plek in mijn hart” uit, waarvan de opbrengst geheel ten goede kwam aan ‘Col Sensation’, en daarmee aan de ‘KWF Kankerbestrijding’.

In december 2013 gaf ik in het kader van mijn 12,5 jarig jubileum twee benefietconcerten onder de naam “Liv Foundation”. Deze concerten vonden plaats in dansschool Rottier in Roosendaal Gelijktijdig verscheen mijn vierde album “Te Mooi Om Waar Te Zijn”, waarvan ook een dvd uitkwam. De concerten leverden, via de verkoop van CF aapjes, een donatie door het Gertrudiscollege (waar ik als docent werkzaam was) en een loterij, een opbrengst op van € 4.720 voor de NCFS/Liv Foundation, voor wetenschappelijk onderzoek ter bestrijding van taaislijmziekte. In aanwezigheid van de ouders (de vader is een neef van mij) en hun dochtertje Liv, die CF heeft, werd de tweede dag van het concert de cheque overhandigd aan Arnold Vanderlyde, ambassadeur van de NCFS.

   
 
 
 
 
        

RTL4 / LIFE 4 YOU
  

Heel bijzonder was het tv optreden in het rtl4 programma van Carlo en Irene, de “Life 4 You” show op 16 februari 2014. Met mijn carnaval single “Met je muts in de wind” moest ik daar strijden tegen de Alpenzusjes. Deze laatsten gingen er helaas met de buit vandoor.

Bekijk de video hier.

   
  
  
  
  
  

NEDERLANDSTALIG ONTMOET KLASSIEK

In oktober 2014 vond een bijzonder optreden plaats in schouwburg de Kring in Roosendaal. Het thema was : “Jan Koevoet meets Martijn Smits”. In een spectaculaire show, met ondersteuning van backing vocals en een showballet, kruiste het Nederlandse lied de klassieke stijl van Martijn Smits, dirigent en een oud-leerling van mij van het Gertrudiscollege. Het optreden van een black gospelkoor was zeker een verrassing tijdens deze show.

ACTIE STOERE PEPIJN  

In het jaar 2015 leverde ik met de verkoop van de nieuw gemaakte single “Jij bent het helemaal” een bijdrage van €2000 aan de Stichting “Stoere Pepijn”. In de hele regio West Brabant werden verschillende acties gehouden om geld in te zamelen om de door kanker getroffen toen 3- jarige Pepijn Nieuwlaats uit Roosendaal een medische behandeling in Amerika te laten ondergaan.

Het benodigde bedrag van € 100.000 werd ruimschoots binnengehaald.

NOG MEER MOOIE MOMENTEN

Heel leuk waren de “Jan Koevoet kroegentochten” sinds 2015. Elk jaar met carnaval met vrienden en fans, met één of twee bussen, langs een aantal café’s in de regio, waar ook werd opgetreden.

Begin 2016 ben ik gaan zingen met Petra van Zundert uit Roosendaal. Wat met carnaval als grap begon, pakte geheel anders uit. In mei 2016 brachten we onze eerste duet single ”Jij bent zo mooi om van te houden” uit. In de jaren daarna volgden, afgewisseld met eigen solo singles, nog diverse duet singles, de zevende, “Ondersteboven” in januari 2021.

Op 2 juli 2016 vierde ik bij ‘Sieben Recreatie’ in Roosendaal mijn 15 jarig jubileum.

Bijzonder waren de optredens bij Toppers van Oranje (mijn eerste deelname was in 2009) en bij Hart voor Muziek in Roosendaal in maart 2018.
Bekijk hier de video van het optreden bij Toppers van Oranje

Ook de artiesten reizen met fans naar Duitsland in 2018 en 2019, samen met Hans Solo, Petra van Zundert, Glenn Danen waren heel gezellig. In die jaren en met dezelfde artiesten deed ik ook de nieuwjaarsconcerten in het theatercafé van schouwburg de Kring in Roosendaal.

   
Groots was ook de deelname in, samen met Petra van Zundert, aan het evenement “Mooi Was Die Tijd” in Roosendaal in 2019, met medewerking van diverse landelijk  bekende artiesten.

In juni 2019 werd ik door mijn twee oudste kleinkinderen gevraagd voor een optreden op hun feest omdat ze 16 werden. Een ontzettend mooi en gezellig feest met familie en vrienden waarbij iedereen meezong tijdens het optreden van opa Jan.

TERUGKIJKEND

Met heel veel plezier kijk ik als volkszanger terug op “20 jaar Jan Koevoet”.

Het uitbrengen van een album  “Top 50” met 50 zelfgeschreven liedjes, meerdere benefiet concerten, optredens voor radio en televisie, bij evenementen en partijen en ook de vele radio interviews. Ook de optredens bij zorgcentra en voor mensen met een beperking gaven heel veel voldoening.

Dit alles heb ik bereikt met een geweldig team om me heen. Daarom een speciaal “dankjewel” aan Silvana Haast, mijn steun en toeverlaat bij het schrijven van mijn liedjes, zangpedagoge Mieke Werger, een onmisbare schakel in de voorbereiding van mijn liedjes, Manfred Jongenelis van Manfred Recordings voor de professionele arrangementen en opnames, Fotodoor Ingrid Mol voor de prachtige foto’s en
DPS Company voor de geweldige hoesontwerpen bij singles en albums in al die jaren en het ontwerpen en maken van alle promotie materialen en natuurlijk ook deze website.

CONCERT “20 JAAR JAN KOEVOET”

2020 is een jaar geweest waarin, door het coronavirus, veel optredens niet zijn doorgegaan.

Ook mijn jubileum concert “20 jaar Jan Koevoet” in schouwburg de Kring (van 19 september 2020) is verplaatst naar zaterdagavond 9 oktober 2021. Met muziek, dans en hoogstaande acts wordt het ongetwijfeld een verrassende en spectaculaire show.

Als aanloop naar dit jubileum verschijnt op 21 april  2021 een nieuwe single “De liefde voor de muziek”. Drie weken later, op 12 mei 2021 verschijnt een nieuw album “Cançó D’amor".

GRAAG TOT ZIENS OP 9 OKTOBER 2021

Bestel uw tickets hier